
ZipGrade Nasıl Çalışır?
ZipGrade hazırladığınız çoktan seçmeli bir sınavı kendi optik formunu taramanızla çalışır. Optik formları hazır olanlardan basarak da kullanabilirsiniz kendi özelleştirilmiş optik formunuzu oluşturarak da. Ben özelleştirdiğim optik formları tercih ediyorum. Hazır optik formların üstünde a, b, c, d, e seçeneklerinin standart olarak bulunması ve soru sayısının yaptığım sınavdan farklı olabilmesi öğrencilerimde kafa karışıklığı yaratmasın diye kaç soruluk bir sınav uyguluyorsam optiği ona göre özelleştiriyorum. Optiği özelleştirmek çok kolay. Hem de özelleştirdiğiniz optikler hesabınızda ayrı ayrı duruyor. Daha sonra sınavınıza göre aralarından seçip kullanabilirsiniz.
ZipGrade Nerelerde Kullanılır?
Ben bu uygulamayı hem klasik olmayan yazılılarımda hem de destekleme ve yetiştirme kurslarımda kullanıyorum. Optikleri yazılı kağıtlarımın içine yerleştirirken kurslarda kullandığım optikleri bir A4 kağıdına dört tane sığacak şekilde ayarlayıp sonra onları kesip öğrencilerime dağıtarak kullanıyorum. Testi bitirip optiğini veren öğrenci anında kaç doğru kaç yanlış yaptığını, hangi soruları yanlış yaptığını, doğru cevapların ne olduğunu anında görebiliyor. Uygulamayı isterseniz akıllı tahtanızda da açarak taramaların anında büyük ekrana düşmesini sağlayabilirsiniz. Taramalar bittiğinde sınıfınızın başarı düzeyiyle ilgili istatistiksel verileri de sınıfınızla beraber akıllı tahtada inceleyebilirsiniz.
ZipGrade Kullanmaya Nasıl Başlarım?
Buraya kadar okuduklarınız ilginizi çektiyse şimdi sizi adım adım ZipGrade kullanıcısı yapma zamanı.
İlk iş olarak www.zipgrade.com adresine girerek bir hesap oluşturuyoruz. Aynı zamanda ZipGrade uygulamasını akıllı telefonumuza indiriyoruz.
Elektronik posta adresimizi yazıp şifremizi belirliyoruz.
İlk olarak optik formumuzu ayarlamak için üst menüden "Answer Sheets" seçeneğine tıklıyoruz. Bu sayfada 20, 50 ve 100 soruluk hazır optik form seçeneğimiz mevcut. Dilerseniz bunlardan birini kullanabilirsiniz ama ben kendi optik formunuzu oluşturmanızı tavsiye ediyorum.
Kendi optik formumuzu oluşturmak için "Custom Answer Sheet Wizard"a tıklıyoruz. Açılan sayfana önce formumuza bir isim veriyoruz.
Bir sonraki aşamada optik formda bulunmasını istediğimiz bölümleri seçiyoruz.
Bu aşamada eğer benim gibi öğrencileri ZipGrade sistemine eklemekle uğraşmak istemiyorsanız "Include Student ID Section" kısmının işaretini kaldırın. İsterseniz her öğrencinizi sisteme ekleyerek onlara bir ZipGrade numarası tanımlayıp bu bölümü de kullanabilirsiniz. Uğraşması biraz zaman alır fakat öğrencilerinizin yıl içerisindeki gelişimini tek tek takip etmeniz açısından verimli olur.
Şimdi ilk kutuya tıklıyoruz.
Number of Questions bölümünden optik formun soru sayısını, Answer Labels kısmından da seçenek sayısını belirliyoruz.
Ve optik formumuz hazır. 👍

Bundan sonra yapılacak tek şey cep telefonumuzdaki uygulamaya girip bir sınav oluşturup cevap anahtarını belirlemektir. Artık sınavlarınızı anında okumaya hazırsınız. 😉
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yap